Usein kysytyt kysymykset

1. Mitä tarkoittaa ”Rekrytoiva koulutusohjelma” ?

Rekrytoivan koulutusohjelman ajatuksena on koulutuksen kautta saada uusi työpaikka. Konseptissa yhdistyy työskentely yrityksessä sekä huipputason koulutus uusimmista teknologioista tai työvälineistä. Rekrytoivan koulutusohjelman tarkoituksena on antaa henkilölle kattava perehdytys ja tuki työtehtäviin sekä koulutuksen avulla mahdollisuus siirtyä myös uudenlaista osaamista vaativiin tehtäviin. Ohjelman jälkeen on aina tavoitteena solmia vakituinen työsuhde yhteistyöyrityksen kanssa.

2. Can I apply even though I do not speak Finnish?

Even though not all recruiting companies do not require you to speak Finnish, all the training days are held in Finnish. This means that you need to be able to understand Finnish well enough to follow the trainings in Finnish.

3. Saanko ohjelman aikana palkkaa?

Ohjelman ajan olet yritykseen koulutussuhteessa ja yrityksellä ei tällöin ole palkanmaksuvelvoitetta. Koulutuksen aikana etuutenasi on sama työttömyysetuus kuin työttömänä ollessasi korotettuna kulukorvauksella koulutuspäivien ajalta. Jos koulutukseen osallistumisesta on sovittu työllistymissuunnitelmassasi, voi työttömyyskassa tai Kela maksaa koulutuksen ajalta korotettua työttömyysetuutta. Korotettuun etuuteen liittyvistä tarkemmista edellytyksistä, enimmäisajasta jne. saat tietoa työttömyysetuutesi maksajalta. Ohjelman tavoitteena on työ- ja palkkasuhde yrityksen kanssa ohjelman jälkeen.

4. Ovatko kaikki yrityspaikat pk-seudulla? Voiko vain pk-seudulla asuvat osallistua ohjelmaan?

Suurin osa ohjelman yrityspaikoista sijaitsee pääkaupunkiseudulla ja kaikki koulutuspäivät pidetään myös pääkaupunkiseudulla. Yksittäisiä rekrytoivia yrityksiä saattaa olla myös muualla Suomessa. Ohjelmaan osallistuva henkilö voi myös itse hankkia yhteistyöyrityksen omalta asuinpaikkakunnaltaan, mutta kannattaa tässä tapauksessa olla yhteydessä ohjelman yhteyshenkilöihin.

5. Kuinka kauan koulutusohjelma kestää?

AdWords Academy -ohjelman kesto on 6 kuukautta sisältäen 5 arkipäivän loman.

6. Miten yrityksen valinta tehdään? Pitääkö minun itse etsiä yritys?

Saranen Consulting vastaa yhteistyöyrityksen etsimisestä. Yritys valitaan sen mukaan että se on sopiva kullekin hakijalle ja että hakijan tausta soveltuu kyseiseen yrityksen tarpeeseen. Yrityksen edustaja tekee lopullisen valinnan heille parhaiten soveltuvasta hakijasta. Henkilö voi kuitenkin myös itse etsiä yritysyhteistyöpaikan ja näin varmistaa paikan ohjelmassa.

7. Jos on tiedossa oma paikka niin voiko tulla valituksi sinne ohjelman kautta?

Sopivan paikan löytyminen on mahdollista myös oman yrityskontaktin kautta. Potentiaalisesta yrityspaikasta kannattaa mainita ohjelman yhteyshenkilöille mahdollisimman pian hakuprosessin alkuvaiheessa.

8. Jos on jättänyt hakemuksen www.mol.fi/koulutukset kautta yhteen ohjelmaan, täytyykö jättää erillinen hakemus toiseen?

Kyllä, koulutukset ovat työhallinnossa eri ohjelmia ja ollakseen hakijana mukana, täytyy kuhunkin ohjelmaan jättää oma hakemuksensa. On kuitenkin mahdollista olla hakijana useammassa ohjelmassa samanaikaisesti.

9. Jos olen hakenut jo yhteen ohjelmaan, kannattaako hakea erikseen toiseen?

Eri ohjelmien CV/osaamisprofiilit poikkeavat sisällöltään toisistaan, joten kuhunkin ohjelmaan tulee täyttää oma profiilinsa. Voit kuitenkin kopioida hakemuksen perustiedot vanhasta hakemuksesta uuteen.

10. En pääse tunnuksillani muokkaamaan profiiliani, mitä teen?

Kirjautumisessa on voinut tulla virhe salasanan syötössä. Voit pyytää järjestelmää lähettämään määrittelemäsi salasanan sähköpostiisi ja kokeilla sillä kirjautumista uudelleen. Jos kuitenkaan kirjautuminen ei onnistu, olethan yhteydessä ohjelman yhteyshenkilöön asiasta.

11. Miten tiedän mikä on tilanteeni hakuprosessissa tällä hetkellä?

Lähetämme hakuprosessin eri vaiheissa kaikille hakijoille tilannetietoa etenemisestä sähköpostitse. Olemme sinuun yhteydessä puhelimitse, mikäli tietty yhteistyöyritys on kiinnostunut haastattelemaan sinua.

12. Mitä koulutuksia ohjelmaan kuuluu? Kuinka monta päivää? Miten ne valitaan

Ohjelman koulutussisältö on suunniteltu yhdessä Google Finlandin kanssa ja kouluttajina toimivat niin Googlen kuin sen kumppaneiden asiantuntijat. Koulutuspäiviä on 19 ja ne ovat kaikille osallistujille samoja. Koulutuspäivien lisäksi osaamista syvennetään koulutusaiheisiin liittyvillä etätehtävillä.

13. Missä vaiheessa yrityspaikka varmistuu?

Yrityspaikka on varmistunut sen jälkeen kun olet ollut yhteistyöyrityksen haastattelussa ja yrityksestä on tullut myönteinen päätös valinnasta.

14. Missä vaiheessa valinnat ohjelmaan tehdään?

Rekrytoivaan koulutusohjelmaan valinnan edellytyksenä on sopivan yhteistyöyrityspaikan löytyminen. Valinnat ohjelmaan tehdään yksitellen sitä mukaa kun yrityspaikat varmistuvat.

15. Ketkä voivat hakea ohjelmaan?

Ohjelmat on tarkoitettu työttömille, irtisanomisuhan alaisille, määräaikaisessa työsuhteessa oleville ja koulutustaan vastaamattomissa työtehtävissä oleville henkilöille.

16. Ilmoitetaanko kaikille, jos ei ohjelmaan tule valituksi?

Kaikille hakijoille ilmoitetaan hakuprosessin etenemisestä. Myös henkilöille, jotka eivät tule valituiksi ohjelmaan ilmoitetaan mahdollisimman pian.

17. Mikä rooli Baronalla on rekrytoivassa koulutusohjelmassa?

Saranen Consulting Oy osa Barona-konsernia. Saranen Consulting on keskittynyt ura- ja sopeutuspalveluihin sekä rekrytoivien koulutusohjelmien järjestämiseen yhteistyössä työhallinnon kanssa.

Lue lisää: Koulutus | Työtehtävät | Näin haet!

 

Yhteistyössä
Kuva: yhteistyokumppani FEC
Yritys, kysy lisää ohjelmasta:
Kiira Nuutinen
Ohjelmajohtaja
050 372 0524

Tunnetko sopivan henkilön?
Suosittele sivustoa hänelle.

OSALLISTUJIEN KOKEMUKSIA

Urahyppy digimaailman rokkitähteen

AdWords Academy tarjosi minulle oivan platformin, jossa pystyin sekä oppimaan sosiaalisesta digimarkkinoinnin maailmasta että verkostoitumaan alan luoviin ja kansainvälistyviin ammattilaisiin. Verkostoituminen koituikin omalla kohdallani kaikkein arvokkaimmaksi koulutuksessa. Ohjelman päätyttyä sain kuulla koulutuksen aikana tekemieni kontaktiverkostojen kautta avoimesta työtehtävästä Zalandolla. Nyt Zalandolaisena, kiitän tähtiäni ja Saranen Consultingia ainutlaatuisesta kokemuksesta, jonka ansiosta olen siinä pisteessä urallani, missä tänä päivänä olen: tekemisen ytimessä kansainvälisessä teknologiayrityksessä, joka on digimaailman rokkitähti - kuinka siistiä!

Vivi Brooke

KUMPPANEIDEN JA YRITYSTEN KOKEMUKSIA

Motivoitunut osaaja löytyi helposti ja joustavasti

”Adwords Academy in collaboration with Google -ohjelman kautta saimme helposti ja joustavasti joukkoomme motivoituneen nuoren osaajan, joka on innokas oppimaan ja muutenkin joukkoomme sopiva hyvä tyyppi. Saranen Consulting otti toiveemme hyvin huomioon rekrytointiprosessissa ja koulutuspäivät auttoivat uutta tekijäämme kasvattamaan ammattitaitoaan ja kasvamaan uuteen rooliinsa.”

Petteri Pajari
Toimitusjohtaja,
Band Company Oy